Skolrestaurang

Foto på salldsbord

Karlbergsskolans kök är ett tillagningskök där vi lagar mat till eleverna. Varje dag serveras tre maträtter. Skolrestaurangen erbjuder även en stor salladsbuffé och frukt.

Kafeteria

När det inte är lunchtid blir skolrestaurangen en kafeteria där det finns smörgåsar, frukt, smoothies och både varm och kall dryck att köpa. Kafeterian tar emot swishbetalningar.

Skolmatsedel

Här ser du veckomatsedeln för Karlbergsskolan. Du kan också få matsedeln direkt i din smartmobil eller surfplatta.

Matsedeln i mobilen eller surfplattan

Det går också att få matsedeln direkt i din smartmobil eller surfplatta. Alla skolor är anslutna till skolmatsappen som är gratis att använda. Du laddar bara ner appen "Skolmaten" från App Store (för iPhone) eller Play Butik (för Android).

Specialkost

Om du på grund av medicinska, religiösa, kulturella eller etiska skäl inte kan äta av den mat som serveras måste vårdnadshavare fylla i en blankett och lämna in till skolrestaurangen.

Här finns blanketten "Intyg för specialkost"PDF

Barn- och utbildningsförvaltningen har beslutat om en gemensam riktlinje för specialkost i skola, förskola och fritidshem. Riktlinjen är en vägvisare och vänder sig både till dig som vårdnadshavare, elev och personal inom skola och förskola.

Här hittar du hela riktlinjenPDF

Har du frågor om specialkost kontaktar du skolsköterskan eller personalen i skolrestaurangen.

Specialkost av medicinska skäl kräver både läkarintyg och specialkostintyg

Om du behöver specialkost av medicinska skäl, till exempel vid allergier eller överkänslighet, behöver du också lämna in ett läkarintyg tillsammans med specialkostintyget. Även andra intyg från vården går bra att lämna, exempelvis från distriktssköterska.

Om behovet av specialkost ändras behöver nya intyg lämnas in och det ansvarar du som vårdnadshavare för. Det gäller också vid byte av skola.

Hur vi hanterar önskemål som rör kulturella och religiösa skäl

Vi har ingen möjlighet att erbjuda exempelvis halal eller kosher. I skolan finns alltid minst en rätt som är fri från fläskkött samt blod- och inälvsmat på den ordinarie menyn.

Hur vi hanterar önskemål som rör etiska skäl

Skolan serverar tre maträtter till lunch varje dag, varav en rätt är lakto-ovo-vegetarisk, det vill säga mat som är fri från köttprodukter men kan innehålla både mejeri- och äggprodukter. Någon särskilt vegankost kan inte vi inte erbjuda men i skolan finns möjlighet att själv välja bland det som finns i menyn och i salladsbuffén.

Vi har ingen möjlighet att tillgodose önskemål om enbart ekologiska livsmedel, visst råvaruursprung eller livsmedel fria från särskilda ingredienser.

Anmäl till köket om en elev är frånvarande

Vi är tacksamma om du meddelar skolrestaurangen när eleven som äter specialkost är sjuk eller frånvarande. E-post och telefonnummer till skolrestaurangen hittar du under "Kontakta oss".

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 09 januari 2019


Kontakt

karlbergsskolan@koping.se
Expeditionen: 0221-251 00
Adress: Theodor Dahls gata 3

Tillgänglighet

Om lyssna-funktionen
Translate this page: