Publicerad 2017-12-19

Karlbergsskolan firade med Julgala när musikprofilen hade tioårsjubileum!

Musikelever på Karlbergsskolan

Foto: Mikko Aarnio

Karlbergsskolans musikprofil firade tioårsjubileum fredagen den 15 december med en Julgala! Många kom för att titta på när både nuvarande och gamla elever uppträdde under kvällens föreställning som var slutsåld.

Under Julgalan visades Karlbergsskolans musikverksamhet med musikprofil upp. Nuvarande elever i musikprofilen, Kabbekören och Karlbergsskolans luciatåg medverkade under kvällen och publiken fick se smakprov från musikalen som musikklasserna i årskurs 9 sätter upp under våren. Även gamla musikprofilselever – många som fortsatt vidare med musiken - uppträdde som gästartister under Julgalan. 

1999 togs de första stegen mot en musikprofil

Det var omkring 1999 som de första stegen mot en musikprofil på Karlbergsskolan togs, men det var inte förrän 2007 som man tog beslutet att starta musikklasser och bygga ut musikprofilen till det format vi har idag. Hösten 2008 började den första musikklassen på Karlbergsskolan. Efter det har det börjat åtta musikklasser till.

Många besökare under kvällen

Det var många som kom och tittade på Julgalan. Föreställningen var slutsåld. Under kvällen hjälpte elever till att bjuda på tilltugg och dryck som serverades under pausen. Julgalan avslutades med att alla tillsammans sjöng Nu tändas tusen juleljus medan publiken fick lysa upp salen med tända ljus.

Musiklärarna tackas

Foto: Mikko Aarnio

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 19 januari 2018


Kontakt

karlbergsskolan@koping.se
Expeditionen: 0221-251 00
Adress: Theodor Dahls gata 3

Tillgänglighet

Om lyssna-funktionen
Translate this page: