Publicerad 2019-10-10

Boende,miljö & trafik, Kommun & politik, Nyheter

Cykelgaraget vid stationen invigt

Invigning av cykelgaraget

Elizabeth Salomonsson utanför Köpings nya cykelgarage.

Idag på förmiddagen invigdes det låsta cykelgaraget vid järnvägsstationen. Garaget är byggt på uppdrag av kommunstyrelsen efter att ha varit ett återkommande förslag från kommunens cykelråd. Vi hoppas att det ska öka lusten att välja cykel, tåg och buss framför bilen.

Behovet av cykelparkering vid stationen har ökat på grund av att många pendlar till och från Köping. Samtidigt vill vi också främja pendling med tåg och buss framför pendling med bil. Med ett låst, upplyst och väderskyddat cykelgarage är förhoppningen att fler ska våga lämna sin cykel vid stationen över dagen eller natten.

Inpassering klart på minuten

Det är från kommunens cykelråd som idén om ett låst cykelgarage först kom, och utredningen och projekteringen påbörjades 2018 på uppdrag av kommunstyrelsen.

Nu står det klart och är en väldigt smart lösning som är lätt att använda, även för den som kommer på idén att hyra in sig som en stundens ingivelse. Du kan hyra en plats genom webbläsaren på din smartphone, legitimera dig med bankID, och få tillgång till inpassering på minuten. Hur? Jo, inpasseringen registrerar du på ett redan befintligt kort – till exempel ditt resekort eller ett bankkort med blippfunktion.

Första cykeln har parkerats

Garaget invigdes av kommunstyrelsens ordförande Elizabeth Salomonsson, som också fick parkera den första cykeln i garaget.

- Det har funnits önskemål om säkrare förvaring för sin cykel och vi har lyssnat: det här cykelgaraget är resultatet, säger Elizabeth och fortsätter:

- Med en fortsatt utbyggnad av cykelnätet, säkra uppställningsplatser och bra belysning hoppas jag att ännu fler ska välja cykeln. Stort tack till alla inblandade i projektet!

Invigning av cykelgaraget

Elizabeth parkerade sin cykel på övre raden.

Invigning av cykelgaraget

Kommunalråden Ola Saaw (M) och Andreas Trygg (V) var nyfikna på cykelställens funktion.

Invigning av cykelgaraget

Energi- och klimatrådgivaren Evelina Nordström var på plats vid invigningen för att prata om klimatsmarta transporter och dela ut reflexer.

Prova 14 dagar gratis

Att hyra en plats kostar 100 kronor i månaden, men du kan prova 14 dagar gratis. Pengarna dras sen från ditt konto automatiskt, och du får ett mejl varje gång det sker så du har möjligheten att avsluta tjänsten.

Om du är intresserad kan du läsa mer på koping.se/cykelgarage.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 14 oktober 2019


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se