Publicerad 2019-10-09

Nyheter

Nya konstgräsplanen invigdes tillsammans med föreningslivet

Exempelbild

Nu har den efterlängtade konstgräsplanen invigts på Kristinelunds sportfält. En plan som uppfyller alla krav både ur miljö- och spelarsynpunkt.

Att konstgräsplanen är efterlängtad råder det inga tvivel om när Kultur-och folkhälsoförvaltningens ordförande, Jonny Clefberg inleder sitt invigningstal med ordet -"Äntligen!"
Han tar sedan åhörarna tillbaka i tiden till året då den gamla konstgräsplanen anlades och berättar hur rönen kring miljöaspekter och skötel har förändrats och förföljt den tidigare konstgräsplanen under dess 13-åriga historia.

Det var för drygt tre år sedan som pengar avsattes för att kunna byta ut det gamla konstgräset som efter 13 år var uttjänt och inte uppfyllde rådande miljökrav. I sitt tal tackar Jonny Clefberg fotbollsföreningarna för deras tålamod och förståelse när man var tvungen att skjuta upp konstgräset ytterligare ett år för att invända Naturvårdsverkets rapport och instruktioner kring skötsel och hantering av mikroplaster. Prioritet ett var att skapa en konstgräsplan som både uppfyller kraven från föreningarna och miljökraven .

- Nu har vi byggt den enligt Svenska Fotbollsförbundets rekommendationer för att minimera riskerna för att mikroplasterna sprids från våran plan, säger Jonny Clefberg.

Johnny Clefberg klippte sedan bandet och förklarade konstgräsplanen för invigd, vilket efterföljdes av en trumpetfanfar av Kulturskolans elever.

På plats fanns många unga, förväntansfulla fotbollsspelare från föreningarna Forsby FF F06, Kolsva IF F06, Köping FF P06 och Somaliska ungdomsföreningen fotboll P06, som såg fram emot att få prova det nya underlaget. Direkt efter bandklippningen blåstes matchen igång med mixade lag från samtiliga föreningar. Kommunalråd Andreas Trygg dömde matchen som slutade 1-0 efter en jämn och spännande drabbning.


Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 09 oktober 2019


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se