Publicerad 2019-05-14

Boende,miljö & trafik, Nyheter

Felaktiga kontrolluppgifter för 153 tomträttshavare i Köping

Exempelbild

Varje år skickar kommunen ut kontrolluppgifter till tomträttshavare i Köpings kommun och Skatteverket, och i uppgifterna för år 2018 har det blivit fel för ett antal av dessa.

Du som är berörd har fått brev hem

Om du är berörd av felet kan du behöva godkänna din deklaration igen eftersom statusen på en redan godkänd deklaration har ändrats. Det utgår inte någon straffavgift för att deklarationen godkänns igen efter Skatteverkets sista datum.

Såhär gick det fel

Varje år skickar kommunen ut kontrolluppgifter till tomträttshavare i Köpings kommun och till Skatteverket. I år saknades en inbetalning bland några av kontrolluppgifterna efter ett systembyte, vilket gjorde att kompletterande uppgifter fick skickas till tomträttshavare och till Skatteverket. När dessa skickades manuellt fick de ett nytt specifikationsnummer hos Skatteverket som ställde till det igen. Den nya kontrolluppgiften slogs felaktigt ihop med den gamla istället för att ersätta den. Felet är nu åtgärdat.

Vi ber om ursäkt för det inträffade och ser nu över våra rutiner och system för att det inte ska ske igen. Hör gärna av er till oss om ni har frågor.

Kontakt

Annika Winther, Markadministratör
0221-25356
annika.winther@koping.se

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 14 maj 2019


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se