Publicerad 2019-04-05

Boende,miljö & trafik

Vi delar ut böcker till förskolor om djur och natur

Förskolefönster

Avdelningen Ballongen fick besök i samband med Earth Hour.

I år fokuserar Earth Hour extra på just kopplingen mellan människa, djur och natur. Köpings kommun delar därför ut böcker om djur och natur till förskolorna i kommunen.

”Barn är bra på att ta initiativ och berättar hemma för sina föräldrar om vad de lärt sig på förskolan” säger Evelina Nordström, Energi- och klimatrådgivare om att sprida medvetenhet om klimatet i alla åldrar.

Lola med skräp

Lola Björklöv grimaserar åt plast som hamnat i naturen.

Besök om skräp och plast

Trollsländans förskola fick besök av Lola Björklöv från tekniska kontoret som berättade om hur viktigt det är att inte slänga skräp i naturen. Hon förklarade att plast är ett material som tar väldigt lång tid att brytas ner och att djur och senare människor får i sig mikroplaster i kroppen.

Böcker om djur och natur

Böcker för olika åldrar

De minsta barnen får en pekbok med djur, och på avdelningen Ballongen talade barnen glatt om vad djuren hette och hur de låter. De äldre barnen mellan 3-6 år får läsa en bok tillsammans med förskolelärarna som heter ”Annalisa och skräpmonstret”. Boken är en berättelse som handlar om hur man kan hantera klimatångest, som allt yngre personer drabbas av. Böckerna kommer att skickas ut till alla förskolor i Köpings kommun.

Skräpplockardag 7 maj

Varje vår ger sig hundratusentals barn och vuxna ut och plockar skräp under kampanjen Vi Håller Rent! I Köping anordnas en skräpplockardag den 7 maj. Då finns kommunen på Hökartorget mellan 9.00-11.00 och delar ut material för att hjälpas åt att plocka skräp. Flera förskolor och skolor i kommunen ordnar även egna skräpplockaraktiviteter samma vecka. Kontakta gärna Lola Björklöv på tekniska kontoret om du har frågor eller initiativ kring skräpplockardagen: lola.bjorklov@koping.se, 0221-257 28.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 05 april 2019


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se