Publicerad 2019-03-08

Barn & utbildning, Stöd & omsorg, Nyheter

Dags att söka sommarjobb och feriepraktik!

För ungdomar i olika åldrar finns det flera möjligheter till sommarjobb. Här beskriver vi de möjligheter som finns och vilken ålder varje sommarjobb är avsett för.

Jobb till ungdomar födda 2002

I år är det ungdomar födda -02 och folkbokförda i Köpings kommun som får möjlighet att söka feriepraktik. Feriepraktiken är en chans att få prova på ett yrke och tjäna egna pengar. Feriepraktik finns att söka inom vård och omsorg, service och barnomsorg med mera. Den är tre veckor lång och arbetstiden sex timmar per dag, fem dagar i veckan.

Vi kan inte garantera att alla som vill och ansöker om feriepraktik kommer att få en plats. Urvalet sker genom lottning mellan de ansökande.

Om du har några frågor och funderingar är du välkommen att kontakta ansvarig praktiksamordnare Pia Nordlander, tel 0221 - 253 62,
e-post pia.nordlander@koping.se

Ansökan

Ansökan sker via webben och ansökningstiden är mellan 20 mars och 14 april. För att ansöka och läsa mer går du in på https://feriebas.se/koping/

Informationsmöte 18 mars

Föräldrar och vårdnadshavare är välkomna tillsammans med sina ungdomar på informationsmöte måndagen 18 mars, klockan 17:30 i Ullvigymnasiets aula.

Jobb till ungdomar i årskurs 9

Vi erbjuder alla ungdomar i årskurs 9 att söka sommarjobb hos barn- och ungdomsenheten inom Kultur- och folkhälsoförvaltningen. Jobbet är under vecka 26 och 27. Du måste kunna jobba båda veckorna. Du kommer att arbeta 6 timmar per dag, mellan 08.30-14.30. Lunch ingår. Arbetet består av olika praktiska arbetsuppgifter och aktiviteter för barn. Du kommer också att få ta del av olika samhällsinformation som du kommer att ha nytta av i framtiden. Lönen är 40 kr per timme.

Har du frågor kontakta fritidsgården Kuggen på telefon 0221-256 78.

Ansökan

Du söker på särskild blankett som du laddar ner på https://bit.ly/2NOfQMH eller hämtar på fritidsgården Kuggen, Karlbergsgatan 28. Sista dag för ansökan är 5 april. I slutet av april får du besked om du antagits eller inte.

Elever i årskurs 8 på Malmaskolan i Kolsva

Malmaskolan erbjuder alla elever i årskurs 8 på skolan att söka sommarjobb. Information kommer att finnas uppsatt på skolan.

Teknik för tjejer årskurs 8

Sommaraktivitet i sammarbete med Teknikcollage, Volvo, GKN, Komtek, Ullvigymnasiet och Kultur & Fritid. Mer information finns på koping.se/teknik

Detta är för dig som är tjej och går årskurs 8 som även är intresserad av eller nyfiken på teknik. Aktiviteten kommer att pågå under de tre första veckorna av sommarlovet. Tillsammans med andra tjejer från skolor i Köpings kommun kommer du få prova på olika tekniska övningar inom olika teknikområden. Du kommer även få se och träffa kvinnor som arbetar med teknik i Köping och få se hur det är att arbeta på ett internationellt teknikföretag. Som deltagare får du både mat och fika och efter tre veckor kommer du belönas med ett Teknikstipendium på 4 000 kronor.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 15 mars 2019


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se