Publicerad 2019-03-05

Boende,miljö & trafik

Anmäl dig till årets skräpplockardag!

Soppåsar med Håll Sverige rent logotyp

Nu går det att anmäla sig till årets skräpplockardag, som blir den 7 maj. Som vanligt ligger störst fokus på våra förskolor och skolor, men vi vill gärna att så väl enheter och förvaltningar i kommunen som privatpersoner och organisationer deltar. I år kan kommunen vinna en konsertdag för barnen, så passa på!

Anmäl förskolor och skolor på webben

​Redan nu går det att anmäla sig till skräpplockningen. Särskilt fokus ligger på förskolor, skolor och ungdomsföreningar som kan anmäla sig via Håll Sverige Rents webbsida (länk). länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På deras webbsida hittar ni även massor av pedagogiskt material att arbeta med, eller varför inte titta på att bli en förskola eller skola med Grön flagg?

Chans att vinna konsert

I år finns det en extra anledning att engagera alla små skräpplockarhjältar i kommunen! Den kommun som under årets Vi Håller Rent-kampanj engagerar flest skräpplockande barn, i förhållande till antal barn i kommunen, vinner nämligen en konsert med glädjespridarna Electric Banana Band och Bröderna Norberg. Lördagen den 7 september uppträder de i den kommun som är bäst i Sverige på skräpplockning. Om vi den 31 maj är en av de kommuner som har flest andel skräpplockande barn (upp till 18 år) går vi till final och tävlar om konserten.

Anmäl privata initiativ till Tekniska kontoret

Om du vill anmäla dig själv eller en förening eller organisation tar du istället kontakt med Lola Björklöv på Tekniska kontoret: lola.bjorklov@koping.se, 0221-257 28.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 05 mars 2019


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se