Publicerad 2018-12-05

Nyheter

Kommunchefen på Ullvi under tre dagar: "Alldeles fylld av alla möten"

Exempelbild

Sara Schelin, kommunchef i Köpings kommun, har under tre dagar varit på Ullvigymnasiet för att träffa elever, lärare och skolledning.

­‑ Jag är väldigt glad över att vara här och är alldeles fylld av alla möten, säger Sara Schelin.

Måndag till onsdag den här veckan är Sara Schelin på Ullvigymnasiet. Det är tre intensiva dagar med ett späckat program, för att ta in så mycket som möjligt av allt som händer på skolan. Under tisdagseftermiddagen träffade kommunchefen Ullvis förstelärare.

Hon började med att berätta lite om sin bakgrund:

- Jag började som undersköterska och utbildade mig till sjukgymnast. Efter några år i det yrket har jag arbetat som chef och ledare i olika organisationer; jag har även läst in företagsledning och ekonomi på Handelshögskolan.

Sara Schelin, kommunchef, på Ullvi

På tisdagseftermiddagen samtalade Sara Schelin med förstelärarna på Ullvigymnasiet.

Sara Schelin berättade också lite om kommunchefsrollen:

- Det är fantastiskt roligt men också utmanande att jobba i offentlig sektor. Vi går mot en mer utvecklande kommunchefsroll som jobbar med att leda förvaltningarnas chefer.

Under den dryga timmen Sara Schelin samtalade med förstelärarna blev det också mycket tid till diskussion. Föresteläraren Caroline Eriksson lyfte en fråga hon tycker är viktig.

- I måndags kväll handlade Kalla fakta om hemmasittare, elever som av olika anledningar inte fixar skolgången. Det tycker jag är en viktig fråga att jobba vidare kring – hur får man eleverna att komma till skolan och lyckas med sin utbildning, säger Caroline Eriksson.

Förestelärarna på Ullvi lyssnar på Sara Schelin

Kommunchefen berättade om sin bakgrund, sin roll och den pågående organisationsöversynen.

Hon är lärare i matematik och psykologi på Ullvis samhällsprogram och förstelärare sedan 2013. Här berättar Caroline Eriksson lite mer om vad det innebär att vara förestelärare:

- Att komma med idéer till kollegor, att vara drivande i olika utvecklingsprojekt och att uppmuntra det kollegiala samarbetet eller lärandet. Sedan har kommunen satt upp mål för tre år. Det ena målet är lokalt på skolan och sedan har vi ett uppdrag gentemot kommunen; för mig handlar det till exempel om att med andra mattelärare hitta en röd tråd.

Caroline Eriksson fortsätter:

- Jag tycker det är jätteroligt att vara förstelärare, med tanke på möjligheten att hitta lösningar i verksamheten. Dels med mina egna elever men också gentemot kollegor – att försöka peppa och uppmuntra dem.

Sara Schelin på Ullvi

Förstelärarna ställde också frågor som det blev samtal kring, bland annat om skolresultat och om så kallade hemmasittare.

Under de tre dagarna Sara Schelin är på Ullvi har hon bland annat också träffat elever från vård- och omsorgsprogrammet samt nyanlända elever på programmet IM språk. Träffar med skolledningen och administratörer har också varit på schemat.

På onsdagen väntar bland annat information från Ullvigymnasiets rektor Anna Ulfves om skolan och hur den kan utvecklas ytterligare.

- Jag är väldigt glad över att vara här och är alldeles fylld av alla möten, säger Sara Schelin.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 05 december 2018


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se