Publicerad 2018-09-11

Barn & utbildning, Nyheter

Mycket utrymme för lek och
lärande på Köpings nya förskola

Exempelbild

Paletten är namnet på Köpings nyaste förskola ‑ den öppnade 4 september.Tillförordnade förskolechefen Viviann Körner ser flera styrkor med Paletten. "Att starta här känns jätteroligt", säger hon.

Ett kort stenkast från Karlbergsskogen ligger Palettens fyra avdelningar, som har byggts färdigt under sommaren. Just läget är en av förskolans styrkor:

‑ Det är nära till skogen, nära till biblioteket och kulturskolan; det är ett kanonläge, säger Viviann Körner.

Hon har till uppgift att som tillförordnad förskolechef dra igång förskolan och få alla inledande pusselbitar att falla på plats.

‑ Allt är startat från grunden och vi kan skapa gemensamma rutiner med kunskaper från pedagoger som arbetat på andra enheter; det är otroligt positivt, säger Viviann Körner.

Viviann Körner är tillförordnad förskolechef på Paletten. Hon är annars chef för Kristinelundsenheten och återgår dit när rekryteringen till Paletten är avslutad.

Viviann Körner är tillförordnad förskolechef på Paletten. Hon är annars chef för Kristinelundsenheten och återgår dit när rekryteringen till Paletten är avslutad.

Tolv tjänster är knutna till Paletten och dess fyra avdelningar – två för barn mellan 1 och 3 år och två för barn mellan 3 och 5 år. En av de anställda är Elin Fredriksson. Hon är barnskötare och har sedan i somras en fast tjänst.

Hon inspireras av att vara med i uppstartfasen på en ny förskola.

‑Det här var helt nytt för mig. Jag har tidigare kommit in och hjälpt till med barnen, men nu får jag vara med och tänka till hur man vill ha det på förskolan. Det blir en helt annan grej och det är jättekul, säger
Elin Fredriksson.

Elin Fredriksson arbetar på Paletten som barnskötare.  

Elin Fredriksson är barnskötare på Paletten. Personalen planerar utrymmena för fullt och hon berättar att man vill behålla stora öppna ytor för lek.

På Palettens gård, som är delad i två med tanke på avdelningarna, kommer inom kort lekställningar att installeras. Det finns stora gräs- och sandytor och på småbarnsavdelningen ligger en konstgjord kulle.

Mycket utrymme för lek alltså – och för att de små ska lära sig nya saker.

‑Bäst med yrket är när man ser hur barnen utvecklas. Du ser på deras kroppsspråk och uttryck att de känner att de har lyckats, säger Elin Fredriksson.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 11 september 2018


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se