Publicerad 2018-04-12

Uppleva & göra, Kommun & politik, Nyheter

Ett steg närmare nytt badhus i Köping

Skiss över simbassäng i nya badhuset, gjord av Liljewalls i juni 2017

Köping är nu ett steg närmare nytt badhus efter att kommunstyrelsens arbetsutskott tagit beslut om att anlita PEAB Sverige AB för byggnationen av det nya badhuset.

Efter att anbudstiden för byggnation av nytt badhus och idrottshall gått ut kunde kommunstyrelsens arbetsutskott den 10 april besluta att anta PEAB Sverige AB som entreprenör för byggnationen.

-Med ett nytt badhus och idrottshall kommer Köpings kommun att bli ännu mer attraktivt. Det är ett viktigt beslut vi har tagit idag och det känns bra att vi bygger för framtiden, säger Elizabeth Salomonsson, kommunstyrelsens ordförande.

Innan byggnationen kan påbörjas måste ärendet slutligen behandlas och godkännas av kommunfullmäktige som har sitt nästa sammanträde den 23 april.

-Jag är nöjd med upphandlingen, det är ett bra anbud som ligger på samma kostnadsnivå som vi själva räknat på i förväg. Om fullmäktige säger ja till förslaget kommer byggnationen att kunna påbörjas i maj i år. Det nya badhuset beräknas stå klart hösten 2020, säger Kari Anttila, fastighetsansvarig i Köpings kommun.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 12 april 2018


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se