Publicerad 2018-03-26

Boende,miljö & trafik

Håll Köping Rent

Anmäl er till årets skräpkampanj!

Köping är en "Håll Sverige Rent-kommun", vilket bland annat innebär att vi engagerar oss i att uppmärksamma hur vi på enkla sätt kan hjälpas åt att hålla kommunen fin. En gång om året har vi en kampanj, en skräpplockardag, som i år blir onsdag den 25 april.

 Anmäl er på webben

Alla som vill anmäler sitt deltagande via Håll Sverige rents webbplats,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster senast den 1 april. Det kan gälla föreningar, företag eller privatpersoner - till exempel kan ni passa på att anmäla er om ni ändå tänker ha städdag i bostadsrättsföreningen. De som deltar får skräpplockarmaterial - som ni hämtar ut hos oss - och har chans att vinna priser via Håll Sverige Rent, läs mer på deras webb. Ni måste inte genomföra skräpplockningen just den 25 april - men om ni gör det har ni möjlighet att lämna skräpet till oss på Hökartorget mellan 9.00 och 11.30 så kör vi bort det åt er, bra va?!

"Ett skräp om dagen"

Du kan också göra en insats varje dag fram till den 31 maj genom att plocka "ett skräp om dagen". Det innebär att du kan registrera att du plockat upp minst ett skräp från den offentliga miljön. Du registrerar det via länken längst ner på sidan. Vi kommer räkna ihop hur många som totalt engagerat sig i olika former, och hoppas på att placera oss i bra i rankingen bland landets Håll Sverige Rent-kommuner!

#ettrentkoping18

Ett annat sätt att delta i "ett skräp om dagen" är att lägga upp en bild på instagram när du plockar ett skräp och tagga med #ettrentkoping18. Kom ihåg att inlägget måste vara offentligt.

Särskilt fokus på förskola och skola

Är ni en förskola eller skola som vill delta servar vi er med att köra ut plockmaterialet veckan innan, och vi hämtar ert skräp under dagen den 25:e. Håll Sverige Rent har också satt särskilt fokus på förskola och skola i år; förutom skräpplockarmaterial får ni ett gratis pedagogiskt spel. Dessutom kan ni vinna riktigt fina priser om ni efter dagen går in på deras webbsida och berättar om vad ni hittade - årets priser är bland annat besök av Mumintrollet till förskolan eller åkband till en nöjespark för en hel skolklass.

Kampanjen ska inspirera 

Liksom tidigare år är tanken att alla som deltar städar i sitt eget närområde, runt sin skola eller arbetsplats, i sitt bostadsområde eller där man brukar promenera. Under dagen hjälps vi åt att rensa bort det skräp som kastats på vägar, gator, parker och i bostadsområden. Förhoppningen är att städdagen ska påverka vår attityd till nerskräpning och inspirera alla att hålla rent i Köping, året runt. Det blir inte bara rent och fint - det ökar också tryggheten!

Vi finns på Hökartorget den 25 april

Under den officiella skräpplockardagen den 25 april finns vi på Hökartorget mellan klockan 9.00-11.30. Kom gärna och besök oss! Under de timmarna kan man även lämna sitt skräp hos oss så kör vi bort det åt er.

Kontakt

Om du har frågor eller funderingar kan du höra av dig till Lola Björklöv på Tekniska kontoret:

tekniska.kontoret@koping.se
0221-257 28

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 26 mars 2018


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se