Publicerad 2017-11-24

Nyheter

Årets idrottsstipendiater utsedda

Exempelbild

Nu är årets idrottsstipendiater utsedda av kultur- och fritidsnämnden. Stort grattis till er alla!

Stipendie ger stöd och uppmuntran

Varje år delar kultur- och fritidsnämnden ut stipendium som ett stöd och en uppmuntran för förtjänstfulla insatser inom kultur och idrott. 
Allmänheten har då möjlighet att nominera någon som under det senaste året gjort bra insatser inom kultur- och/eller idrottsområdet.

Årets kulturstipendieutdelning inställt

Under året har det tyvärr inkommit för få nomineringar för att kunna dela ut kulturstipendiet. Vet du redan nu att du vill nominera någon inför 2018 så gå in under följande länk och skicka in nomineringen till oss senast sista september 2018.

Årets idrottsstipendiater

Årets idrottsstipendiater 2017 är:
Motiveringarna är hämtade från nomineringsblanketterna.

Robert Eriksson, 18 år

"Robert som med hård träning och motivation har blivit en av Sveriges bästa Inlineshockeyspelare i sin årskull. Han har bland annat representerat Sveriges landslag i U20 VM i Nanjing i Kina och spelar med Köpings juniorer och seniorer i högsta ligan i IHL i Sverige.
Robert är en ödmjuk kille med fötterna på jorden, är en förebild för yngre generationer och som pushar andra när det är tungt."

Emma Jansson, 19 år

"Emma har tävlat framgångsrikt under de senaste åren, tränar flitigt och satsar hårt på löpningen. Hon har blanda annat kammat hem förstapriset i Björnlunken 2016 och 2017, LassaMajaloppet 2016 och 2017, Midsommarloppet 2016 och Ullviloppet 2017."

Malin Eklund, 16 år

"Malin startade sin simkarriär i Köpings simsällskap när hon var 6 år gammal. Idag tränar Malin 6 dagar i veckan i Västerås Simsällskaps högsta simgrupp. Malin har genomgått en stor utveckling och tog guld vid ungdoms-SM 2016 samt ett guld och två silver vid ungdoms-SM 2017. Malin har redan kvalat in till junior-SM kommande år."

Victor Backman, 16 år

"Victor debuterade som 14-åring i Köping FF:s seniorlag. Under 2016 och 2017 har Victor spelat sammanlagt 9 landskamper för Sverige där han även har varit målskytt.
Idag går Victor på Fotbollsgymnasiet i Kalmar där han kombinerar sina gymnasiestudier med fotbollsutbildning. Victor har ett driv att hela tiden utvecklas i sin sport och har idag en miljö som kan förvalta den grund han fick i Köping FF."

Stipendieutdelning i december

Stipendierna delas ut av kultur- och fritidsnämnden vid sammanträdet i december.


Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 24 november 2017


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se