Publicerad 24 oktober kl.11.11

Stöd & omsorg, Nyheter

Vi söker familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner

Exempelbild

Det finns barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo hos sina föräldrar, och det finns också barn som är i behov av miljöombyte eller föräldrar som behöver avlastning. Du kan hjälpa dem genom att vara kontaktperson, kontaktfamilj eller familjehem.

I familjehemmet har barnet sitt stadigvarande boende. Målet vid en familjehemsplacering är att återförena barnen med sin familj. Kontaktfamiljen tar emot barnet mestadels på helger en eller flera gånger i månaden. Som kontaktperson träffar du barnet under några timmar på vardagar eller helger.

Engagemang för barn

De flesta människor passar för dessa uppdrag. För uppdrag som kontakfamilj eller familjehem kan du vara gift, sambo eller ensamstående, med eller utan barn. Du kan bo på landet eller i staden, i villa eller lägenhet. Det vi lägger stor vikt vid är att du har ork och engagemang att ta emot ett barn i familjen. Du ska kunna erbjuda barnen en stabil och trygg hemmiljö med mycket kärlek och omsorg. I en familj ska alla familjemedlemmar vara överens och vilja ta emot ett barn i hemmet. Som kontaktperson är du en extra vuxen som stöd till främst ungdomar.

Det finns inga krav på utbildning eller erfarenhet, utan det är din personliga lämplighet som avgör. För samtliga uppdrag utgår ersättning.

Mer information och intresseanmälan

Här kan du läsa mer om de olika uppdragen. Du kan välja mellan att skicka in en intresseanmälan via webben eller skriva ut en blankett och skicka den per postPDF.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 25 oktober 2017


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se