Publicerad 11 september kl.15.19

Barn & utbildning

Wilmas klätterställning invigd

Exempelbild

I fredags var det många förväntansfulla barn ute på skolgården på Skogsbrynskolan. Det var dags för invigning av en ny klätterställning som har tillkommit tack vare ett medborgarförslag från Wilma. Hon skrev till kommunen när hon 6 år gammal.

Under invigningen var det sång, musik och glass - och en skolgård med glada och förväntansfulla barn som inte ville annat än att testa den nya klätterställningen. I centrum av alla stod Wilma Persson som fick klippa band och intervjuas av media. Det är nämligen tack vare hennes medborgarförslag som klätterställningen har tillkommit.

- Jag tyckte att skolgården var tråkig och att det inte fanns så mycket att göra. Jag tänkte att man kunde fixa något roligare - som en klätterställning. Mamma sa att jag kunde skriva ett medborgarförslag och det gjorde jag, berättar Wilma.

- Hon är den personen som varit yngst i kommunen som har skrivit medborgarförslag. Och hon hade ju rätt - det var ingen rolig skolgård så vi beslöt att avsätta fondpengar för att bygga klätterställningen, säger Roger Eklund, kommunalråd och ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Har du ett bra förslag hur vi kan göra kommunen bättre? Skriv ett medborgarförslag du med!

Läs mer om medborgarförslag och hur du lämnar in ditt förslag till politikerna i Köpings kommun.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 11 september 2017


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se