Publicerad 2017-04-20

Nyheter

Inför sommaren - Kvicksundsbron avstängd 10 juli - 6 augusti

Under sommaren kommer Trafikverket utföra underhållsarbete på Kvicksundsbron. Underhållet kommer att påverka biltrafiken under tiden som arbetena pågår. Tågtrafiken kommer däremot inte att påverkas av det här arbetet.

Trafiken på bron stängs av helt under fyra veckor i sommar, under veckorna 28 till och med 31 (från 10 juli klockan 00:00, natten mellan söndag och måndag, till och med 6 augusti klockan 24:00, natten mellan söndag och måndag).

Trafiken leds om

Under helavstängningen leds biltrafiken om via Arboga/Köping. Fritidsbåtar kommer att kunna passera och tågtrafiken kommer inte att påverkas av underhållet av bron. På den norra sidan om bron kommer ett fåtal p-platser för bilparkering att ställas i ordning. På den södra sidan om bron finns ingen plats för Trafikverket att upplåta för parkering.

Färja för fotgängare och cyklister

Fotgängare och cyklister kommer under avstängningsperioden att kunna ta sig över sundet med en personfärja som Trafikverket hyr. Personfärjan kommer att trafikeras dygnet runt, tar 12 passagerare och flytväst finns till alla. Med 12 passagerare ombord får det även plats cirka 6–7 cyklar. Det går också bra att åka med elrullstol och färjepersonal finns på plats för att hjälpa till.

Läs mer om projektet på Trafikverkets hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 20 april 2017


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se