Publicerad 2017-04-19

Nyheter

Vi bygger om Bronsspännets lekplats

Under vecka 17 börjar vi bygga om Bronsspännets lekplats, intill Nyckelberget. Under tiden stängs lekplatsen av helt.

Lekplatsen Bronsspännnet får ett helt nytt utseende och dessutom kommer delar av den få bättre tillgänglighet med gummiasfalt.

Området stängs av helt under byggtiden

Lekplatsen förväntas vara klar i sommar och tills dess är lekplatsen helt avstängd. Var snäll och respektera avspärrningarna för allas säkerhet.

Lekplatsen får tekniktema

Under planeringen av ombyggnationen har vi samarbetat med Volvo Group Trucks Operations i Köping, som sponsrar med en specialbyggd lekställning i form av en lastbil. Tanken med samarbetet har varit att öka teknikintresset hos barn. Därför får den nya lekplatsen ett tekniktema. Temat syns genom olika symboler för teknik, som lastbilen, en cykelkarusell, grävskopor och mönster av kugghjul i gummiasfalten. Du kan också se det på annan lekutrustning som på något sätt kan väcka en nyfikenhet över hur saker fungerar. Till exempel ljudets rörelse mellan två betongparaboler, kontroll av kraft och rörelse och hur rörliga delar är sammanfogade.

Tecknad bild över hur lastbilen från Volvo kommer att se ut.

Klätterställningen i form av en lastbil är designad speciellt för Köping och rymmer flera olika lekmöjligheter. Den är inköpt av Volvo Group Trucks Operations i Köping för att öka intresset för teknik hos barn.

Lekplatsen är för alla åldrar

Lekplatsen är skapad så att barn i alla åldrar kan hitta något att leka med. Här kommer förutom ovan nämnda lekutrustning även att finnas en kompisgunga, en studsmatta, balanslek, snurrlek och fjädergungor.

En ritning på hur lekplatsen kommer att utformas. Sett uppifrån.

Illustrationsplan över hur lekplatsen kommer att se ut. Lekplatsen får en ökad tillgänglighet med ytor av gummiasfalt som binds samman med asfaltsgångar. Asfaltsgångarna ramar även in en större sandyta.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 19 april 2017


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se