Fritidshem deltar i Musikhjälpens insamling för barn på flykt

Nyckelbergsskolans fritids i Köpings kommun har startat en insamlingsbössa via Musikhjälpen som i år har temat För en tryggare barndom på flykt från krig. Hittills har de lyckats samla ihop 6777 kronor och ligger i skrivande stund i topp 20 över de som samlat in mest i hela Sverige.

För att samla in pengar så säljer Nyckelbergsskolans fritids bland annat armband, fika, kepsar, pärlplattor och muggar som barnen själva har varit med och skapat. Alla pengar går direkt till insamlingen.

- Årets tema berör personal och barn alldeles särskilt i år då vår skola tagit emot många barn som flytt undan krig. Vi tycker att det är extra viktigt att bidra just detta år och vi hoppas att vår insamling kan bidra med skillnad för utsatta barn på flykt, säger Daniel Johansson Strömberg, lärare på Köpings kommun.

Fakta om Musikhjälpen
Musikhjälpen är ett insamlingsprogram från Radiohjälpen, Sveriges Television och Sveriges Radio där pengarna går till ett välgörenhetsprojekt. Varje år är det ett nytt tema i programmet och det sänds från en utvald stad i Sverige.

Så gör ditt bidrag skillnad
Bidrag till Musikhjälpen 2022 kommer gå till att öka tryggheten och förbättra tillvaron för barn och unga under 18 år som lever i pågå­ende flyktsituationer runtom i världen. Det kan handla om att ge fler möjlighet att gå i skolan, till exempel genom tillfälliga skolor. Bidrag kan också gå till att skapa barnvänliga platser i flyktingläger där barn kan få psykosocialt stöd eller bara leka en stund. Eller till att hjälpa barn att hitta sina anhöriga.

Källa: Sveriges Radio

Vill du vara med och bidra?
Besök Nyckelbergsskolans fritids insamlingssida. insamlingssidan
På Instagram hittar du alla saker som barnen har varit med och skapat som går att köpa på fritidshemmet. Det går också bra att skänka en valfri summa via insamlingssidan utan att köpa något.
Fritids insamling för MH22 (@nyckelbergsskolansfritids_mh22) • Foton och videoklipp på Instagram