Magnus Uhlin blir vår nya ekonomichef

Porträtt på Magnus Uhlin

Magnus Uhlin är namnet på Köpings kommuns nya ekonomichef. Han kommer senast från Västerås stadsmission där han haft rollen som direktor. Han har tidigare arbetat som bland annat ekonomistrateg och budgetchef i kommunal verksamhet.

-Det känns väldigt positivt att vi rekryterat Magnus Uhlin och jag välkomnar honom till rollen som ekonomichef. Förutom den yrkesmässiga kompetensen ser jag även hans ledaregenskaper och fokus på samverkan som viktiga i vårt fortsatta utvecklingsarbete, säger Sara Schelin, kommunchef.

Som ekonomichef kommer Magnus arbeta och driva utvecklingen av ekonomi- och kvalitetsfrågor för hela kommunkoncernen.

-För oss politiker är ekonomichefen viktig, bland annat för att vi ska få bra ekonomiska underlag till våra beslut. Jag ser fram emot att arbeta med Magnus och välkomnar honom till Köpings kommun, säger Annika Duàn, kommunstyrelsens ordförande.

-Ett spännande uppdrag där jag hoppas kunna bidra till att skapa förutsättningar för både politiker och medarbetare att lyckas i sitt uppdrag. För mig är det viktigt med ett tydligt fokus på verksamheten och att inte tappa fokus på de vi är till för i kommunen, säger Magnus Uhlin.

Magnus börjar sin anställning i Köpings kommun den 2 november.