Nya öppettider på biblioteken

En armbandsklocka i förgrunden med bokhylla i bakgrunden.

Biblioteken börjar med nya öppettider som man hoppas kommer locka fler familjer och de som tidigare haft svårt att hinna till biblioteket.

Från 1 april börjar biblioteken med nya öppettider. Det innebär bland annat fler timmar, längre kvällsöppet och lördagsöppet på stadsbiblioteket.

-Vi gjorde en enkät i höstas där vi frågade vilka öppettider våra besökare vill ha, och utifrån den har vi nu justerat öppettiderna så att de bättre ska uppfylla de behov som finns, berättar Anette Gripenberth, bibliotekschef.

Biblioteken hoppas att de nya tiderna bland annat ska locka fler familjer till biblioteken, och även de som arbetar, som tidigare har haft svårt att hinna till biblioteket inom öppettiderna.

-En förmiddag i veckan kommer stadsbiblioteket att hålla stängt. Det gör vi för att få möjlighet att arbeta mer med vår uppsökande verksamhet. Vi kommer också att ägna oss åt kompetensutveckling, så att vi kan fortsätta ge en bra och kvalitativ service, säger Anette.

De nya öppettiderna firas med en barnföreställning

På lördag 2 april firar biblioteken de nya öppettiderna med en barnföreställning på stadsbiblioteket. Föreställningen, ”Vem ser Dim?", är en musikalisk och lekfull pjäs baserad på bilderboken med samma namn. Den börjar kl. 13 och passar barn från 2,5 år. Gratisbiljetter finns att hämta på biblioteket.

De nya öppettiderna på stadsbiblioteket

Måndag: 9–20
Tisdag: 9–18
Onsdag: 9–18
Torsdag: 12–18
Fredag: 9–18
Lördag: 10–15

De nya öppettiderna på Kolsva bibliotek

Måndag: 13–19
Tisdag: 10–15
Onsdag: 13–18
Torsdag: 13–18
Fredag: 10–15

Andra öppettider under sommaren

Under sommaren, 20 juni-14 augusti, har biblioteken andra öppettider. Se på bibliotekets webbplats vilka tider som gäller då.

Bibliotekets webbplats