Svara gärna på årets undersökning om äldreomsorgen

I dagarna landar Socialstyrelsens årliga enkät om äldreomsorgen i brevlådan hos dig som bor i särskilt boende eller har hemtjänst. Dina svar hjälper oss att förbättra verksamheten.

Socialstyrelsen skickar under januari en enkät till dig som är över 65 och bor i särskilt boende eller har hemtjänst. Det är ca 20 korta frågor som rör hur du mår, och vad du tycker om ditt boende och den vård och omsorg du får. Det vore väldigt värdefullt för oss om du ville svara på enkäten och berätta både bra och dåligt! Det hjälper oss att förbättra vår verksamhet och det stöd du får.

Om du har en närstående som kommer få enkäten får du gärna påminna om att fylla i den. Sista svarsdag är 20 mars, och det brukar komma en påminnelse från Socialstyrelsen innan svarstiden går ut.

Om enkäten

  • Du får enkäten i brevlådan till din bokföringsadress.
  • Din medverkan är anonym.
  • Du kan svara per post eller via internet.
  • Enkäten finns i digital form på fler språk, till exempel finska och arabiska. Information om det finns på enkäten.
  • Du kan svara själv eller med hjälp av en närstående.

Riv inte bort sista sidan!

Uppdaterat 1 februari:
När svaren nu har börjat komma in till Socialstyrelsen har de märkt att många river bort sista sidan innan de skickar in sina svar. Gör inte det! På den sista sidan sitter koden som gör att Socialstyrelsen vet vilka som svarat och till vilken kommun och verksamhet personens svar tillhör. Om koden får sitta kvar slipper du också få en onödig påminnelse om enkäten när du redan lämnat in den.

Vid frågor

Den som vill veta mer om undersökningen kan kontakta Indikator som hjälper Socialstyrelsen att göra undersökningen:


031-730 31 80

telefontid vardagar kl. 8–18aldreundersokning@indikator.org