Cookies

På denna webbplats använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer om cookies

Translate

Use Google translate to translate the web page. Kommunen takes no responsibility for the translations.

Lyssna

Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen ”Börja lyssna” nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

VÅRA ANDRA WEBBAR

Kontakt

Translate

Lyssna

Våra andra webbar
DU ÄR HÄR
  • Startsida
  • [2020-01-16] Kockarna på förskolan Sagostugan till semifinal i Arla Guldko

Kockarna på förskolan Sagostugan till semifinal i Arla Guldko

16 januari 2020

Kockarna på restaurang Sagoköket, Nina Jensen och Andrea Åkesson

Kockarna på restaurang Sagoköket, Andrea Åkesson och Nina Jensen.

Kockarna på restaurang Sagoköket, Nina Jensen och Andrea Åkesson, har gått vidare till semifinal i den nationella tävlingen Arla Guldko. Det är tredje gången som de två kockarna går vidare i tävlingen.

​En semifinal 2017 följdes upp av en finalplats året därpå. Och nu har alltså Nina Jensen och Andrea Åkesson återigen lyckats ta sig vidare i tävlingen Arla Guldko.

- Det betyder väldigt mycket för oss att det viktiga arbetet vi lägger ner varje dag på att exponera våra barn för bra matvanor redan i tidig ålder uppmärksammas, säger Nina Jensen och fortsätter:

- Det är otroligt tuff konkurrens i år men vi är så otroligt stolta och glada för att vara i semifinal och hoppas såklart att det är tredje gången gillt i år och att guldkon får flytta till Köping och hem till oss på förskolan Sagostugan.

Stjärnkock sitter i juryn

En jury har utsett tio semifinalister bland alla tävlingsbidrag. Juryn har bland annat utgått från arbete och tänk kring mat, hälsa, miljö, klimat och måltidspedagogik.

I början av februari utses tre finalister som sedan får flera oanmälda jurybesök.

En av jurymedlemmarna är stjärnkocken Marie Skogström sitter. Hon besökte Sagostugen 2018 då köket gick till final.