TypeError: Cannot read property "length" from null

Information om corona

Det sprids mycket information om det nya Corona-viruset, covid-19, just nu. Det kan vara svårt att veta vad som är sant och inte. Här hittar du uppdaterad och säkerställd information om coronaviruset.

Translate

Use Google translate to translate the web page. Kommunen takes no responsibility for the translations.

Lyssna

Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen ”Börja lyssna” nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Cookies

På denna webbplats använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.

Kontakt

Translate

Lyssna

DU ÄR HÄR

Köpings historia - berättarbänk och guidningar

I Köpings kommun finns en berättarbänk bredvid Rådhuset på Stora torget. Slå dig ner, koppla upp dig på mobilen och ta del av ett axplock ur Köpings intressanta historia. Turistbyrån erbjuder bokade stadsvandringar för grupper och på museet hålls visningar.

Läs om Köpings historia och viktiga personer genom tiderna

Guidad vandring i Köping stad

Följ med på en vandring i Köping. Möt kända och okända människor som levt och verkat i staden, hör berättelsen om vad som egentligen hände den där dagen i juli 1889?

Kontakta turistbyrån för gruppbokning utav guidning.

Gå en stadsvandring på egen hand

Om du vill gå en historisk promenad genom staden på egen hand finns en karta med platser och hus utmärkta och förklarade med en kort text. Tryckt karta finns att hämta på Köpings turistbyrå eller så hittar du den här i länken som pdf-fil.

Stadsvandring på egen hand

Visningar på museet

Även på Köpings museum kan du boka en guidad visning.

Här hittar du information om museets visningar

Bänken berättar historian

Precis bredvid Rådhuset på Stora torget står en parkbänk. Men det är inte vilken bänk som helst, utan en berättarbänk. Slå dig ned och ta del av ett axplock ur Köpings intressanta historia - på 11 olika språk.

Köpings intressanta historia på 11 olika språk
Slå dig ner och anslut enkelt din mobiltelefon med hjälp av instruktionerna som finns intill bänken. Välj därefter vilket språk du vill lyssna till. Och sedan är det bara att luta dig tillbaka och njuta.

Du förflyttas till en svunnen tid
Med hjälp av berättarrösten förflyttas du till en svunnen tid och får veta hur stadsbilden har förändrats genom århundrandena. Om den stora stadsbranden och lilla Malakias som fick skulden för att ha startat den. Om Theodor Dahls medverkan när staden bokstavligt talat skulle resas ur askan efter ödesdigra eldsvådan och mycket annat.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: 03 januari 2020

Kontakt

Turistbyrån

Barnhemsgatan 2

Öppettider
Tisdag-fredag: 13.00-17.00

GPS: N 59° 30.859', E 015° 59.52

Facebook
Kommunens LinkedIn-sida
Kommunens YouTube-kanal