TypeError: Cannot read property "length" from null

Information om corona

Det sprids mycket information om det nya Corona-viruset, covid-19, just nu. Det kan vara svårt att veta vad som är sant och inte. Här hittar du uppdaterad och säkerställd information om coronaviruset.

Translate

Use Google translate to translate the web page. Kommunen takes no responsibility for the translations.

Lyssna

Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen ”Börja lyssna” nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Cookies

På denna webbplats använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.

Kontakt

Translate

Lyssna

DU ÄR HÄR

Historiejakt och leta runor med hela familjen

Läs om Fenjas sagolika liv

Fenja är en korp som bott i Köping i tusentals år. Hon har sett och hört saker som inte ens gammelmormorsmormor kommer ihåg, hon minns jättar och älvor, drakar och fornborgar. I en liten sagobok kan du följa med Fenja på några av de äventyr som hon upplevt, alla i Köpingstrakten.

Spännande runjakt för hela familjen

Boken blir även till en interaktiv upplevelse för hela familjen i form av en ”skattjakt”. På alla platser som nämns i boken hänger en runa. Besök platserna och samla runor genom att rita av dem.

Instruktioner till runjakten

Detaljerad karta över utflyktsmål i Köping

Här kan du köpa boken om Fenja

Boken om Fenjas äventyr kostar 20 kr och finns att köpa på Köpings museum, biblioteken i Köping och Kolsva samt på Gammelgården och Köpings turistbyrå. Med boken får du även ett svarskort att anteckna runorna på. Lycka till med din jakt!

Vill du få boken hemskickad och betala via inbetalningskort går det också bra. Beställ på telefon 0221-256 55 eller e-post tourist@koping.se.

Du får en present

När du har hittat runorna och ledtrådarna till historien är du välkommen till oss på Köpings turistbyrå för att hämta din belöning, en liten hemlig present.

Historiejakten där kartan och ledtrådar visar vägen

Använd dina allra skarpaste ögon och ge dig ut på Historiejakt i Köpings centrum. Människor har bott i Köping mycket länge, därför är staden rik på märken efter allt som hänt här genom åren. Du kan hitta ledtrådar till historien överallt. Vi har valt ut några i två olika jakter, kan du hitta dem?

Det här behöver du för en lyckad jakt

För att gå på Historiejakt behöver du förstås en karta, den kan du ladda ner direkt här på webben eller hämta på turistbyrån. Har turistbyrån stängt kan du ta den ur lådan som vi har utanför.

Följ ledtrådarna och skriv svar på frågorna. Lämna in din svarslapp till turistbyrån så har du chans att få en liten present som belöning för din lyckade jakt.

Ladda ner kartan till Historiejakt 1

Ladda ner kartan till Historiejakt 2

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: 20 mars 2020

Kontakt

Turistbyrån

Barnhemsgatan 2

Öppettider
Tisdag-fredag: 13.00-17.00

GPS: N 59° 30.859', E 015° 59.52

Facebook
Kommunens LinkedIn-sida
Kommunens YouTube-kanal