Sfa-medicin

SFA-medicin är en språkutbildning för dig som har en akademisk utbildning inom ett medicinskt yrke från annat land och vill lära dig svenska snabbt.

  1. SFA-medicin för dig som är medicinskt utbildad utanför EU och har sökt svensk legitimation. Ansökan Sfa-medicinPDF.
  2. Uppdragsutbildning för dig med utbildning inom EU/EES som har svensk legitimation och måste ha kunskap i svenska motsvarande Socialstyrelsens krav. Ansökan SFA-medicin/ Uppdrag.PDF
  3. Uppdragsutbildning/Allmän Sjukvårdssvenska för dig som arbetar inom sjukvården och har svensk legitimation samt intyg/betyg i svenskakunskaper och behöver utveckla dina språkkunskaper. Ansökan sjukvårdssvenskaPDF.

SFA medicin för dig som är medicinsk utbildat utanför EU/EES läser utbildning i svenska för invandrare (sfi) kurs C och D, svenska på grundläggande nivå samt svenska som andraspråk (sva 1, 2, 3) på gymnasial nivå. Dina förkunskaper i svenska avgör var du börjar. Parallellt läser du kurser i yrkessvenska som ger dig kunskaper om svensk hälso- och sjukvård.

Studierna är på heltid, med ca 20 obligatoriska schemalagda lektioner i veckan. Övrig tid är reserverat för självstudier. Hur lång tid du behöver studera beror på dina förkunskaper i svenska språket.

Utbildningen genomförs av Kompetenscenter, vuxenutbildningen i Köpings kommun i lokaler på Köpings lasarett. Kompetenscenter samarbetar med kommunerna i Västmanland, Region Västmanland och Arbetsförmedlingen för att möjliggöra ev. mentorskap och auskultation. Du kan även möta hälso- och sjukvårdspersonal som gästföreläsare på kurserna i yrkessvenska.

F.v: Karina Rosenback, Katalin Lindberg Brustkern, Chaem.Svakko, Eva Persson, Magnus Jonsson, Anna-Klara Sjölund, Jenny Gårdestedt

Vi samarbetar med Karolinska Institutet som erbjuder Introduktionskurs på distans för sjukskötersor inför Socialstyrelsens kunskapsprov.

 

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 09 april 2019


Kontaktinformation

Glasgatan 20 B
0221-25400
kompetenscenter@koping.se