Yrkesutbildning Kock-Lärling

Efterfrågan på utbildade kockar är stor. Eftersom konkurrensen inom restaurangbranschen är hård och kraven höga är det viktigt att ha genomfört en utbildning inom yrket. Kockar har en bred arbetsmarknad efter slutförd utbildning och kan arbeta på restauranger, i personalmatsalar, förskola och skolbespisningar eller på hotell.

Kurslängd


Utbildningstiden är upplagd på 4 terminer (80 veckor) med start 5 september 2022.

Förkunskaper och krav för deltagande

  • Utbildningen kräver eget engagemang, motivation och ansvar.
  • Du ska vara klar med SFI C eller ha motsvarande kunskaper.
  • Kunna bära arbetskläder som är obligatoriska för arbetet och kunna hantera olika typer av livsmedel.
  • Under utbildningen kan obekväma arbetstider förekomma då yrket ibland kräver sena kvällar eller tidiga morgnar, det kan även förekomma helger.

Så här ansöker du till Kockutbildning-lärling

Du ansöker till utbildningen via länken nedan.

Ansök till Kockutbildning-lärling

Studieupplägg och arbetsplatsförlagt lärande


Utbildningen är upplagd enligt lärlingskonceptet som innebär att största delen av utbildningen sker på plats hos en arbetsgivare. Under utbildningen finns dina lärare från utbildningen och representanter från kommunerna närvarande och följer upp och stöttar dig som elev och arbetsgivare under hela utbildningen.

Tre dagar i veckan är du ute på arbetsplatsen och 2 dagar i veckan inne i skolan och studerar svenska och teori inom yrkesområdet.

Då teori och praktik varvas under hela utbildningen ger det dig både yrkeskunskaper och kunskaper i svenska som är branschinriktad. Då utbildningen till stor del är arbetsplatsförlagd kommer du redan från start i kontakt med arbetslivet och arbetsgivare och får en utbildning som är helt anpassad efter branschens behov av kompetens.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Kompetenscenter

Glasgatan 20B

Öppettider:
Måndag - Onsdag 8.00 - 16.00
Torsdag - Fredag 8.00 - 15.00

Telefontid

Måndag - Torsdag 9.00 - 14.00 med lunchstängt 12:00 -13:00
Fredag 9.00 - 12.00

Reception:

Måndag - Fredag 9.30 - 11.30