Välkommen att arbeta hos oss

Vi vill erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter

Vi vill att du ska tycka att Köpings kommun är en bra arbetsgivare som ger ett konkret inflytande över din egna arbetssituation. Vi vill erbjuda en stimulerande arbetsplats där medarbetare får använda och utveckla sina unika kompetenser.

Köping har snabba pendelavstånd med ungefär en halvtimmes resväg till bland annat Västerås, Eskilstuna och Örebro vilket är ett bra utgångsläge för den flexibla familjen som söker en större arbetsmarknad.

För att vara en attraktiv arbetsgivare behövs modiga chefer som ser värdet av balans i livet och som är stolta över att jobba i Köpings kommun. Därför satsar kommunen på ett aktivt ledarskap och ett aktivt medarbetarskap där samverkan står i fokus.

En kommun med organisatorisk närhet och som vågar satsa

Torkel Nilson, barn- och utbildningschef

Torkel Nilson, barn- och utbildningschef, berättar:
Det händer mycket i skolkommunen Köping. På kort tid har vi byggt två nya förskolor och en grundskola som har totalrenoverats. Vi har också en väl utbyggd elevhälsa och stödresurser. En styrka vi har är våra korta beslutsvägar som ger en organisatorisk närhet - både mellan förskollärare/lärare och skolledning, och mellan chefer och
politiker. Det finns en politisk vilja att värna om utbildningsfrågor.

Varför ska man välja Köpings kommun?

Linda Lantz, lärare

Läraren Linda Lantz berättar:
Det är en lagom stor kommun att arbeta i, inte för litet och inte för stort. Det finns en trygghet och en närhet mellan arbetsgivare och arbetstagare som jag upplever som positivt. Köpings kommun ger mig utrymme för professionell utveckling och skapar möjligheter för mig att förbättra, förändra och utveckla mitt arbete. Det häftigaste jag vet är när jag lyckas tända en "jag-vill-veta-
mera-gnista" i ett barns ögon.

Stort behov av nya medarbetare

Just nu är vi i extra behov av förskollärare, lärare, socialsekreterare, boendepersonal och behandlare. Du är välkommen att söka våra lediga tjänster här www.koping.se/ledigajobb, eller skicka in en intressesanmälan inklusive ditt CV på www.hrsupporten.se/koping.

Trevlig, trovärdig och tillgänglig

Vi är många personer med olika arbetsuppgifter i skiftande verksamheter. Gemensamt för oss alla är att vi tillsammans har som mål att leverera service och tjänster i toppklass. Vi tror på ett gott och trevligt bemötande. Vi vill att kommunens invånare ska kunna lita på att kommunens tjänster och service lämnas med kompetens, omdöme och respekt.

Tillgänglighet är viktigt för oss. Vi ska ha korta svarstider, erbjuda tydlig och anpassad information och vi är öppna för nya idéer och förslag från våra kommuninvånare.

Sveriges viktigaste jobb finns i Köping

Vi är omkring 2 000 medarbetare som jobbar i Köpings kommun. Tillsammans underlättar vi vardagen för invånarna på olika sätt. Vi ser till så att samhället har bra skola, vård och omsorg liksom andra nödvändigheter som fungerande gator och vattentillförsel. Att jobba i kommunen ger dig intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Du jobbar för människors bästa och för att vi ska kunna ha ett bra liv. Frågar du oss så har vi Sveriges viktigaste jobb.

"Tillsammans skapar vi vår framtid" - en onlinebroschyr där du kan läsa om hur det är att arbeta i Köpings kommun och lite om Köping som ort.

Senast uppdaterad: 24 januari 2017