Arbeta som korttidsvikarie

Att vara korttidsvikarie passar inte alla. Du måste vara flexibel och kunna ställa upp med kort varsel på såväl dagar, kvällar, helger som nätter. Att ha rätt inställning och bemötande är nyckelingredienser. Om du har det som krävs är du dock en ovärderlig resurs i vår organisation!

Hur fungerar det?

Vi arbetar med systemet Time Care Pool där du själv ansvarar för att lägga tillgänglighet när du kan arbeta. Du blir sen bokad via SMS. Du bör kunna ställa upp med kort varsel, och på arbetspass som är förlagda till dag, kväll, helg eller natt.

Du förväntas lägga tillgänglighet motsvarande heltid, för minst två månader i förväg. Du kan alltid sen ta bort tillgänglighet om du vet att du fått förhinder, om du inte hunnit bli bokad.

När du lämnat tillgänglighet förväntar vi oss så klart att du tar dina bokade arbetspass. Svarar du inte, eller tar bort bokade pass utan giltigt skäl, vid tre tillfällen kommer du inte längre kunna få uppdrag hos oss. Avslutet sker genom samtal.

Om du under senaste månaden inte lämnat någon tillgänglighet och inte meddelat oss någon anledning – som till exempel praktik, semester eller liknande – kommer vi att avregistrera dig ur systemet och du kan inte längre få uppdrag hos oss. Avslutet sker utan samtal med dig.

Vi vill att du kan ställa upp och arbeta hos fler än en brukare eller enhet. Om du inte kan tänka dig det, utan vill ha enstaka brukare eller enskild våning på ett äldreboende eller en hemtjänstgrupp, kommer vi att ha svårt att boka dig på arbetspass.

Flexibel och arbetsvillig

Vi arbetar efter beställningar från förvaltningens 23 enheter. Med så många anställda har vi ett konstant behov av vikarier. Vi måste kunna leverera vikarier varje dag och det är därför vi sätter krav på dig som arbetar hos oss. Vi kan tyvärr inte anställa personer som endast kan arbeta sporadiskt eller inte klarar att vara så flexibel som tjänsten kräver.

Låter det ansträngande? Vi kommer stötta dig med introduktion och återkoppling, och vi lovar att du kommer få ut mycket av jobbet!

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 15 januari 2018


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se