Fakturor från kommunen

Här får du som är kund hos kommunen information om betalning av fakturor.

Fakturafrågor

Om du har frågor angående en faktura, inbetalning, autogiro, e‑faktura, krav med mera ska du kontakta den förvaltning som fakturerat. Kontaktuppgifter finns på fakturan.

Bankgiro

Köpings kommun har bankgiro som huvudbetalningssätt. Betalar du med ett eget inbetalningskort eller via internetbank är det viktigt att alltid ange fakturans OCR-nummer. Observera att det är olika bankgironummer beroende på vad fakturan avser. Följande bankgironummer gäller:

  • 5262-9888 avser Barnomsorg, Kulturskola, Vård och omsorg, Tomträtter med mera.
  • 5262-9904 avser vatten/avlopp.

Betalningssätt som rekommenderas är Autogiro eller E-faktura.

Autogiro

Autogiro är ett smidigt sätt att betala på. Betalningen förs automatiskt över från ditt konto till Köpings kommun den dag som fakturan förfaller.

Fakturan skickas som vanligt, men det finns inget inbetalningskort. På fakturan framgår beloppet och vilken dag som pengarna dras från ditt konto. Du behöver bara se till att det finns pengar på kontot dagen före förfallodagen. Du kan sedan se att betalning genomförts på ditt kontoutdrag från banken.

Ansökan autogiro

Ansökan för autogiro kan göras via webbformulär eller via PDF-blanketten för barnomsorg, kulturskola, vård och omsorg och tomträtter. Blanketten skickas till Köpings kommun, Drätselkontoret, 731 85 Köping.

E-faktura

Köpings kommun erbjuder e-faktura till sina kunder.

E-faktura förenklar din betalningshantering och sparar på miljön, eftersom du inte får någon pappersfaktura, istället ser du fakturan enkelt i din internetbank. Alla betaluppgifter är redan ifyllda och allt du behöver göra för att betala fakturan är att godkänna den.

Du anmäler att du vill ha e-faktura hos din internetbank. Har du e‑faktura på flera tjänster från kommunen måste du tänka på att de olika tjänsterna behöver anmälas var för sig. Det är kundnumret, som du ser på din faktura, du anger då du ansöker om e-faktura i internetbanken. Exempel på kundnummer är BOU123456789 (barnomsorg), MSK123456789 (kulturskola), VOO123456789 (vård och omsorg) och TR123456789 (tomträtter). E-fakturan hamnar under kommande betalningar i din internetbank flera dagar före betalning.

Du kan välja att kombinera e-faktura med autogiro. Det innebär att fakturan skickas till din internetbank, men du behöver inte godkänna den utan betalningen görs automatiskt på förfallodagen.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 17 september 2018


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se