Publicerat: 2019-01-04

försörjingstöd

Köping kommun ligger i topp i Sverige när det gäller försörjningsstöd. 18% går på försörjningsstöd. vad vill moderaterna göra för att sänka den siffran eller tycker M att det är ok med 18%

Kurt

04 januari 2019

Hej Kurt,
Enligt siffror från Statistiska Centralbyrån ( SCB)  så försörjs knappt 14 % ( 2017)  av Sveriges befolkning med olika former av bidrag. I statistiken ingår sjukpenning, sjuk- och aktivitetsersättning, ersättning vid arbetslöshet och ekonomiskt bistånd ( vanligen kallat "socialbidrag). För Köpings del ligger motsvarande nivå på cirka 18 %, dvs något högre än riksgenomsnittet.

Vi tycker naturligvis inte att varken nivån på försörjningsstödet i Köping eller i landet som helhet är tillfredställande. Vår huvudingång i den här problematiken är "arbetslinjen". Genom lägre skatter på arbetsinkomster, enklare anställningsregler, sänkta bidragsnivåer, utbildning för bättre anställningsbarhet  mm vill vi stimulera , underlätta och skapa incitament för fler att komma in  på  den svenska arbetsmarknaden.

Ola Saaw (M)