Arbeta som vikarie inom vård och omsorg

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för insatser inom äldreomsorg och för personer med fysiska och psykiska funktionsnedsättningar. Det jobbar ca 1 100 personer i förvaltningen, vilket innebär att vi har ett konstant behov av vikarier, kanske är du intresserad?

Korttidsvikarier bokas där det behövs

Att vara korttidsvikarie innebär att du inte har en fast arbetsplats, utan att du blir bokad på arbetspass där det behövs – ibland endast för några timmar, ibland upp till 14 dagar. Arbetstiderna kan variera mellan dag, kväll, helg och natt eller sovande jour.

Vem söker vi?

Vi söker dig som vill arbeta för och med människor. Vi eftersträvar att ha utbildad personal, men om du inte har någon vårdutbildning och tror att du skulle passa för rollen är du varmt välkommen att söka. Det är ett givande arbete där du får betyda något för andra.

Exempel på vad som ingår i jobbet

• En stor del av arbetet handlar om personliga omvårdnadsinsatser. Det kan exempelvis vara att hjälpa en person att duscha och tvätta sig, eller utföra serviceuppgifter i hemmet – till exempel tillaga mat, göra inköp, städa eller byta kläder.
  • Det kan även ingå medicinska arbetsuppgifter, vilket kan innebära att ge medicin, lägga om sår, linda ben, sondmata, kontrollera puls, temp och blodtryck eller hantera katetrar.
  • Ibland kan det handla om att bara finnas där och stödja den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt, och känna trygghet i vardagen.
  • Du kommer också vara delaktig i att upprätta genomförandeplaner, dokumentera i journalsystemet, följa upp och rapportera, vilket innebär att du behöver behärska svenska i tal och skrift.

Ansökan

Du ansöker i vårt HR-system, genom att gå in via annonserna där vi listar lediga jobb. Vi har alltid annonser uppe eftersom behovet är så stort.

Semestervikarier till sommaren och korttidsvikarier till Kolsva listas i egna annonser. Välj det du är intresserad av.

Gå till sidan för lediga jobb

När du ansökt kommer du få svar inom cirka två veckor. Ibland tar det lite längre tid, ibland går det fortare. Är vi intresserade blir du kallad till intervju.

Intervju

Till intervjun behöver du ha med dig

• referenser
  • giltig ID-handling

Om vi tycker att du har det vi efterfrågar kommer du att erbjudas en inregistrering. Det innebär att du registreras i vårt system och kan bli bokad på arbetspass.

Inregistrering

Vid inregistreringen behöver du ha med dig

• utdrag ur belastningsregistret
  • personbevis
  • betyg/examensbevis/arbetsintyg

Beställ utdrag ur belastningsregistret

Utdraget behöver vara för arbete med barn med funktionsnedsättning, eftersom du ska kunna vara bokbar i hela vår verksamhet.

Beställ personbevis

Välj personbevis för anställning i listan.

Under inregistreringen går vi igenom lite grundläggande information som regler och riktlinjer, sekretess, hygien och hur du lägger dig tillgänglig för bokningar i systemet.

Lägg dig som tillgänglig i systemet

När du sedan är inregistrerad kommer du att kunna lägga tillgänglig tid i vårt system för vikariebokning. Du kan där lägga tillgänglig tid utifrån när det funkar bäst för dig.

Du måste dock lägga dig som tillgänglig ett visst antal timmar i månaden, annars kommer vi att ta bort dig ur systemet.

Gå till Time Care Pool

Introduktion

Innan du börjar arbeta kommer du att få introduktion. Både en allmän information i storgrupp, utbildning i lyftteknik, och en praktisk introduktion kopplad till arbetsplatsen du ska vara på.

Den praktiska introduktionen anpassas i längd efter din erfarenhetsnivå. Någon som har tidigare erfarenhet kan behöva kortare introduktion än någon som är helt ny.

Återkoppling

När du sedan är igång med det praktiska arbetet kommer den avdelning du arbetar på att löpande ge återkoppling till bemanningen så att vi får veta hur du fungerar i yrkesrollen.

Kontakt i Köping och Munktorp

Bemanningsenheten

VÅRD & OMSORG

ADRESS