Arbeta som vikarie inom förskola, skola och kök

Välkommen att arbeta som vikarie inom förskola, skola och kök. Här får du tillsammans med vår övriga personal göra skillnad i barn och elevers vardag. Här kan du söka som vikarie till förskola, skola, fritidshem, kulturskola och kök.

Att vara vikarie hos oss är ett utmärkt sätt att komma in i vår verksamhet och se flera olika arbetsplatser. Det här är ett bra extrajobb för dig som vill prova på att arbeta inom skola och förskola eller arbeta i mindre omfattning, till exempel under din studietid eller när du har blivit pensionär. Här bestämmer du själv när du kan arbeta och hur mycket.

För att du ska trivas med att ha ett kortare vikariat hos oss behöver du vara flexibel. Du behöver också vara beredd att göra alla de arbetsuppgifter som behövs ute på arbetsplatsen. Under intervjun kommer du få mer information om arbetet och förhållningssätt du behöver tänka på. Tystnadsplikt gäller i alla våra verksamheter.

Är du högskolestuderande får du inte arbeta som vikarie i det arbetslag på skolan alternativt förskoleavdelning där du har din VFU (verksamhetsförlagd utbildning). Kommer du in med intyg att du studerar till förskollärare, lärare eller fritidspedagog får du arbeta mer än de 300 LAS-daga​r som i övrigt gäller.

Läs broschyren "Arbeta som vikarie inom skola och förskola"

Ansök via webben eller
via e-post

Om det finns tjänster ute på vår webb så ansöker du därifrån. Du kommer då att komma till HR-supporten där du lägger in ditt CV och ditt personliga brev. Även om det inte finns en platsannons upplagd kan det finnas behov av vikarier. Du mejlar då till bemanningsenheten på Utbildningsförvaltningen som tar emot din intresseanmälning (se kontaktuppgifter på sidan).

Se våra lediga jobb

Att ha med sig vid eventuell intervju

Blir du kallad till intervju tar du med dig betyg, CV och referenser.

Innan anställning vid bemanningsenheten

För att bli anställd hos oss behöver du visa ett utdrag ur polisens belastningsregister. Det beställer du från Polisen:

Beställ utdrag från belastningsregistret

Viktigt är att du väljer utdrag som gäller för skola och barnomsorg. Utdraget skickas hem till dig och brukar komma inom två veckor. Det är bra om du har det med redan när du kommer på intervju – då kan du snabbare få chansen att komma ut på jobb.

Du behöver också ta med ett personbevis för anställning. Du hämtar personbevis på Skatteverkets hemsida:

Beställ personbevis för anställning

Registrera dig i Time Care Pool och var beredd på bokning den dagen/tiden

Om du får anställning som korttidsvikarie registrerar du dig i programmet Time Care Pool. Där registrerar du själv vilka dagar och vilka tider du har möjlighet att arbeta. Dagen och tiden du har lagt in att du kan jobba måste du vara beredd att jobba. Bokningar av jobb skickas ut via SMS. Får du ett sms behöver du vara på arbetsplatsen inom 30-45 minuter.

Om du blir sjuk eller får förhinder av annan orsak är det därför mycket viktigt att du så snart som möjligt tar bort din tillgänglighet i Time Care Pool, innan du får SMS.

Registrering i Time Care Pool

Du kan jobba inom dessa områden

Förskola

På förskolan är du med i starten på det livslånga lärandet. Här arbetar vi med en positiv barnsyn och att förskolan ska vara rolig, trygg och utvecklande för alla barn. Tillsammans med dina kollegor är ingen dag den andra lik på förskolan. Som vikarie på förskolan måste du kunna arbeta med alla arbetsuppgifter – allt från att vara i en barngrupp till att hjälpa till vid maten. Kom ihåg att du är ute i olika slags väderförhållanden och du behöver klä dig därefter!

Skola och särskola

Skolan ska ge barn och elever kunskaper för livet och alla elever ska få bästa möjliga förutsättningar för att nå skolans kunskapsmål. I skolan arbetar du antingen som lärarvikarie eller som elevassistent. Är du lärarvikarie arbetar du ensam i en klass, men det finns ofta en undervisningsplan som du kan följa. Som elevassistent arbetar du med en eller flera elever och hjälper hen i arbetet mot att nå sina kunskapsmål och få bästa möjliga studiemiljö.

Fritidshem

På fritidshemmet går barn mellan 6-12 år efter att skolan har slutat. Det är viktigt att barnen får en stimulerande och utvecklande fritid. Även fritidshemmen har ett pedagogiskt tänk. Här vävs pedagogiken in i lek och skapande. Det är viktigt att barnen lär sig att bli självständiga och öva sig på att ta mer ansvar och klara sig själva. Här kommer ingen dag vara den andra lik och arbetsdagen kommer vara fullt av fart och fläkt.

Kulturskolan

Som vikarie på Kulturskolan behöver du vara verksam inom musik, dans eller teater. Kulturskolan i Köping har ett antal olika utbud inom sång, instrument, musikskapande, danser och teater.

Kök på förskola och skola

Gillar du att arbeta i kök och med kost kan du söka både till förskolans kök och skolans kök. Här får du arbeta med att ge barn och elever en näringsriktig måltid. Du måste både känna dig bekväm i att arbeta i större kök såväl som ensam i kök.

Söker du som vikarie till förskolans kök kontaktar du bemanningsenheten. Här gäller även Time Care Pool-systemet.

Söker du som vikarie till skolans kök tar du kontakt med måltidsenheten. Du skickar in personligt brev och CV via e-post till:

maltidsenheten@koping.se

Senast uppdaterad: 02 december 2019

Bemanningsenheten

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

Vikarie inom skola och fritids
Robert Klingarobert.klinga@koping.se0221-256 07Telefontid: mån-fre 6.30-14.00

Vikarie inom förskola