Translate

Use Google translate to translate the web page. Kommunen takes no responsibility for the translations.

Lyssna

Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen ”Börja lyssna” nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Cookies

På denna webbplats använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.

Kontakt

Translate

Lyssna

DU ÄR HÄR

Schakttillstånd och trafikanordningsplan

För alla slags arbeten som innebär grävning på kommunens mark krävs schakttillstånd. Till ansökan behöver du också bifoga en plan för hur arbetet ska utföras säkert i trafiken.

Tillståndet fungerar även som beställning för återställning av markbeläggningen. Som entreprenör ansvarar du för att arbetet utförs med största möjliga försiktighet både över och under mark. Utförligare information hittar du i instruktionerna längre ner på sidan.

Ansök minst fem dagar innan byggstart

Ansökan om schakttillstånd ska göras minst fem arbetsdagar innan planerad byggstart. Vid akuta fel, som läckor och kabelbrott, får arbetet starta omedelbart utan tillstånd, men du ska skicka in din ansökan senast en vecka efter att arbetet påbörjades.

Att ansöka om schakttillstånd är kostnadsfritt.

Bifoga en trafikanordningsplan (TA-plan)

När du ansöker om schakttillstånd ska du även bifoga en trafikanordningsplan (TA-plan), som ska godkännas av trafikmyndigheten. TA-planen intygar att arbetet utförs på ett säkert sätt för både trafikanter och utförare.

För arbeten som kräver omfattande avspärrningar rekommenderas att entreprenören kompletterar TA-planen med en beskrivning hur trafiken kan ledas om via andra vägar.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: 28 november 2019

Facebook
Kommunens LinkedIn-sida
Kommunens YouTube-kanal