Miljöveckan 2022

Vi inleder sommaren med att fira Köpings miljövecka! Välkommen ut i naturen på egen hand eller på någon av våra aktiviteter.

Den 5 juni infaller Världsmiljödagen, och Köpings kommun vill i samband med detta lyfta fram lite av allt det som görs i kommunen för vår miljö, vår natur och vårt friluftsliv.

30 maj, kl 16-18 - Skräpplockarkväll vid Köpingsån

Under våren har Köpings skolor deltagit i Håll Sverige Rents skräpplockardagar. Den 30 maj bjuder vi in alla som vill hjälpa till att plocka skräp i området kring Köpingsån – eller plocka skräp där det passar dig.

För dig som plockar skräp med oss kring Köpingsån kommer det finns sopsäckar att hämta och lämna vid hundrastgården.

Ingen föranmälan krävs.

Lägg gärna upp en bild på instagram med #Köpingförmiljön och visa hur fint ett rent Köping är.

31 maj, kl 16-17 - Information om elbilsladdning

Planerar du att installera laddningsstationer? Är du inte helt säker på det bästa tillvägagångsättet eller vilken lösning som passar just dina förutsättningar? Då är du varmt välkommen till ett hybrid-webbinarium om elbilsladdning som arrangeras av energi- och klimatrådgivarna i Köpings kommun.

Du kan välja att delta på plats på samhällsbyggnadsförvaltningen Kristinelundsvägen 4, i konferensrum Dammen på våning 1 eller via webben.

Föranmälan krävs - Anmäl dig här

6 juni - Rädda våra bin, plocka blomsterlupin

”Den stora lupinbekämpardagen” infördes av Fältbiologerna, för att hindra lupinen från att sprida sig. För även om blomsterlupinen är vacker, så är den en invasiv art som tar över och konkurrerar ut inhemska ängsväxter som bland annat är viktiga för våra bin.

Gå ut och plocka lupiner innan de blommat över, så minskar risken att de sprider sig. När buketten har vissnat slänger du den i soporna (inte i komposten). Vill du göra en ännu större insats, kan du slå eller gräva upp (med markägarens tillstånd) hela bestånd av lupin och skicka resterna till brännbart på tippen.

Ta gärna bilder för att visa din insats och skicka till oss eller lägg upp på Instagram med taggen #Köpingförmiljön

Bild från Pixabay

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Pia Lindahl

MILJÖSTRATEG

Köpings kommun

Postadress
Köpings kommun
731 85 Köping

Telefontider
Måndag-torsdag: 8.00-17.00
Fredag: 8.00-16.00
Lunchstängt: 12.00-13.00

Vid helgdagar och klämdagar har vi ändrade öppettider, du hittar dem via den här länken