Earth Hour 2017

Earth Hour är världens största klimatmanifestation då vi släcker våra lampor under en timme mellan klockan 20.30-21.30. Lördag den 25 mars är det dags för årets Earth Hour.

Earth Hour startade år 2007 i Sydney på initiativ av Världsnaturfonden, WWF. Nyheten spreds över världen och nu släcker vi snart för tionde gången.

Earth Hour är ingen energisparkampanj utan syftar till att skicka en politisk signal till makthavare om att ta klimatförändringarna på allvar och nå engagemang i frågan.

Människor kan genom sin konsumtion väsentligt bidra till en mer klimatsmart värld, men framför allt handlar det om att politiker,
investerare, städer och företag måste fatta beslut som gör det enklare att leva och konsumera klimatsmart.

I Köping släcker vi ned rådhuset och förvaltningshuset på Earth Hour lördagen för att visa att vi tycker att klimatfrågan är viktig.

Aktiviteter under Klimatveckan

Hämta stearinljus

Veckan innan, 20-24 mars, kan du hämta ett gratis stearinljus på Köpings turistbyrå eller biblioteket för att tända under den mörka timmen. Det är kommunens energi- och klimatrådgivare, Adriana Skaba, som bjuder på ljusen.

Föreläsning om klimatsmart mat

Tisdagen den 21 mars klockan 13.30-14.30 håller Kalle Rosenstam en föreläsning om klimatsmart mat på biblioteket i Köping.

Vernissage på Folkets hus

Den 23 mars mellan klockan 13.00-17.00 kommer elever från S:t Olovsskolans fritidshem att ställa ut de modeller de fått bygga på temat "Den klimatsmarta bilen" i Rubinen på Folkets hus.

Fria bussresor lördagen den 25 mars – Earth Hour

Lördagen den 25 mars är det fria bussresor i hela länet, hela trafikdygnet. Från första turen på morgonen till den sista turen på natten.

Klimatsmart mat

Restaurang Culinaren, som drivs av restaurangskolans elever, serverar klimatsmart buffé under hela veckan med säsongsanpassade och svenska råvaror.

Utställning på biblioteket

Under klimatveckan kommer även en utställning om våra livsmedels påverkan på klimatet att hållas på biblioteket. Utställningen kommer att pågå under hela vecka 12.

Böcker och annan media med tema klimat kommer också att skyltas fram.

Var med du också

Även privatpersoner kan anmäla att de kommer att delta i Earth Hour på Världsnaturfonden WWF:s hemsida.

Släck dina lampor du med för en ljusare framtid!

Här nedan kan du titta på årets officiella Earth Hour film.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 07 april 2017


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se