Våra grundskolor

I Köpings kommun finns tolv grundskolor som alla drivs kommunalt. Det finns även två skolområden som vissa av skolorna tillhör. Varje skola har sin egen webbplats där du hittar all information du behöver om respektive skola.

På skolornas egna webbplatser finns all information du behöver om skolan, t ex kontaktinformation, sjukanmälan, elevhälsoarbete, fritids.

Längre ner på sidan kan du läsa om våra två skolområden som finns i Köpings kommun: Nibble skolområde och Kolsva skolområde

Det här är Köpings kommuns grundskolor

Här finns kort information om våra grundskolor som här ligger i bokstavsordning.

Elundskolan

Elundskolan är en grundskola med ca 220 elever från förskoleklass till årskurs 6. På skolan finns även ett fritidshem med åtta avdelningar. Elundskolan ligger i östra delen av Köping och har nära till flera fina naturområden.  

Läs mer om Elundskolan på deras egna webbplats.

Himmeta skola - del av Nibble skolområde

Himmeta skola är en grundskola med ca 30 elever från förskoleklass till årskurs 3. Här finns även ett fritidshem med en avdelning och en förskola. Himmeta skola ligger i glesbygden och de flesta elever är beroende av skolskjuts för att ta sig till skolan.

Läs mer om Himmeta skolan på deras egna webbplats.

Karlbergsskolan

Karlbergsskolan är en grundskola med ca 480 elever i årskurs 7-9. På skolan finns en musikprofil. Alla elever på skolan arbetar med egna surfplattor i undervisningen. Karlbergsskolan ligger i utkanten av Karlbergsskogen och har nära till centrum, idrottsplats, badhus och sporthall.

Läs mer om Karlbergsskolan på deras egna webbplats.

Malmaskolan - del av Kolsva skolområde

Malmaskolan är en grundskola med ca 560 elever från förskoleklass till årskurs 9 som ligger i Kolsva. Här finns även två särskilda undervisningsgrupper för elever i behov av särskilt stöd, fritidshem och Kolsvas ungdomsgård.

Läs mer om Malmaskolan på deras egna webbplats.

Munktorpsskolan

Munktorpsskolan är en grundskola med ca 150 elever från förskoleklass till årskurs 6 som ligger i ett naturnära läge i Munktorp. Här finns även ett fritidshem med två avdelningar. Munktorpsskolan ligger i glesbygden och de flesta elever är beroende av skolskjuts för att ta sig till skolan.

Läs mer om Munktorpsskolan på deras egna webbplats.

Nibbleskolan - del av Nibble skolområde

Nibbleskolan är en mångkulturell 2-6 skola. Den ligger precis vid kanten av Nibbleskogen och det är nära till lekplatser, motionsspår och Kristinelunds sportfält. Elevantalet ligger runt 320 elever och det finns två fritidshemsavdelningar.

Läs mer om Nibbleskolan på deras egna webbplats.

Nyckelbergsskolan

Nyckelbergsskolan är en grundskola med ca 320 elever från förskoleklass till årskurs 6. Skolan ligger vid foten av Nyckelberget i den nordvästra delen av Köping.

Läs mer om Nyckelbergsskolan på deras egna webbplats.

Odensvi skola - del av Kolsva skolområde

Odensvi skola är en grundskola med ca 45 elever från förskoleklass till årskurs 5. Här finns även fritidshem och en förskola. Odensvi skola är en riktig landsbygdsskola! Miljön och kretsloppet är centralt i vårt arbete och skolan har Grön Flagg.

Läs mer om Odensvi skola på deras egna webbplats.

S:t Olovsskolan

S:t Olovsskolan är en grundskola med ca 365 elever från förskoleklass till årskurs 6. S:t Olovsskolans tre enheter ligger nära centrum med gångavstånd till bibliotek, badhus, museum och flera fina naturområden. I det nyrenoverade annexet på skolan finns expeditionen, årskurs 4 och 5 vara samt fritidshemmet Kojan. Förskoleklasser, år 1, 2 och 3 samt övriga fritidshem finns i huvudbyggnaden.

Läs mer om S:t Olovsskolan på deras egna webbplats

Scheeleskolan

Scheeleskolan är en grundskola med ca 360 elever i årskurs 7-9 som ligger i den västra delen av Köping. Skolan har både idrottsprofil och NO-profil. Elever och lärare arbetar med egna surfplattor eller bärbara datorer i undervisningen. På skolan finns även en förberedelseklass, grundsärskolans år 6-9 och träningsskolans år 7-9. Våra tre ledord är trivsel, motivation och arbetsmiljö.

Läs mer om Scheeleskolan på deras egna webbplats.

Skogsbrynskolan - del av Nibble skolområde

Skogsbrynskolan ligger i Köpings västra delar i bostadsområdet Nygård. Förutom den fina utemiljön med närheten till skog och natur är det även gångavstånd till bibliotek och centrum. Skogsbrynsskolan har årskurs F-1, samt grundsärskola årskurs 1-5 och träningsskola årskurs 1-6. Fritidshem finns också i lokalerna för både grundskolan och grundsärskolan.

Läs mer om Skogsbrynskolan på deras egna webbplats.

 

Två skolområden i Köpings kommun

Ett skolområde innebär att skolorna leds av samma rektor/rektorer, har ett tätt samarbete och övergångar sker främst emellan skolorna i skolområdet.

Nibble skolområde

Till Nibbleskolområde tillhör Himmeta skola, Nibbleskolan och Skogsbrynskolan. Skogsbrynskolan har årskurs F-1 och Himmeta årskurs F-3. Elever från dessa skolor går sedan över till Nibbleskolan som har årskurs 2-6.

Kolsva skolområde

Till Kolsva skolområde hör Malmaskolan i Kolsva samt Odensvi skola. Odensvi skola har årskurs F-5. De eleverna går sedan över till Malmaskolan som har årskurs F-9.

 

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 07 september 2018


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se