Skol IF

Tröja, Sankta IF

Nu har vi snart gjort klart ännu ett läsår med Sankta if som är en skolidrottsförening på vår skola där vi erbjuder alla elever i årskurs 4-6 att få idrotta två gånger i veckan efter skoltid . Det här året har vi utökat med deltagare och snittat ca 15-20 elever per träning :) blandat med tjejer och pojkar.

Skol if går ut på att eleverna ska få chansen att själva få välja vad vi ska hitta på och även träna på. Det kan tex vara att hålla i en uppvärming och hjälpa till så att träningen flyter på bra . Under läsåret har det blivit väldigt mycket Futsal och fotbollsspelande för det tycker eleverna är klart roligast . Vi har även spelat innebandy och en hel del basket . När vi har spelat basket har vi bjudit in Köping basket som har haft ledare och spelare på plats för att göra träningarna ännu mer utvecklande .

 Vi pedagoger/ledare som är med på träningarna ser verkligen att Sankta if bidrar till mycket glädje när de får chansen att idrotta och tillhöra en förening.

Nasri said som just nu är vår ordförande i föreningen och en elev som medverkar flitigt på träningarna , tycker att det är roligt att vi kan ha en idrottsförening på vår skola , eftersom man får träffa sina kompisar ännu mer och man får idrotta och vara med ett i ett lag och ha roligt med alla kompisar.

Tack för ett bra år! /Ledarna