%20Gymnasiet%20Original_halvbild.jpg)
Förskolebarn och elever i våra kommunala förskolor och skolor ska få lustfyllda, lärorika och utvecklande smakupplevelser från nyttig och god mat. Därför väljer vi bort hel- och halvfabrikat.
Måltidspedagogik i förskolan
Många av våra förskolor jobbar med måltidspedagogiken i sin läroplan. Syftet med det är att barnen ska få ett mervärde av måltiden och på det sättet få mer kunskap. Kunskap om vad som är viktigt för hälsa och välbefinnande såväl som för vårt klimat och miljön. Det ger friskare och mer medvetna samhällsmedborgare med kunskap som bidrar till hälsosammare liv.
Vilka måltider serveras?
- I förskolan serverar vi frukt på förmiddagen, lunch samt mellanmål på eftermiddagen. De flesta förskolor serverar även frukost. Oftast serveras även frukt senare på eftermiddagen.
- I skolan serverar vi endast lunch.
- På fritidshemmen serverar vi mellanmål på eftermiddagen. De flesta fritidshem serverar även frukost.
Vanliga frågor
Maten lagas i våra kök på förskolor och skolor. En majoritet av maten lagas hantverksmässigt och i skolan serveras det tre rätter om dagen, där en alltid är vegetarisk. Maten lagas alltid näringsriktigt och vi jobbar mycket med att minska på köttet för att minimera vår klimatpåverkan.
Det är kockarna i köken som planerar och bestämmer sin meny själva utifrån de direktiv och policys som vi jobbar efter. Vi följer livsmedelsverkets rekommendationer: Bra mat i förskola och Bra mat i skola.
Ett av våra mål är att öka de ekologiska produkterna; i dagsläget ligger vi mellan 31-58 procent i ekologisk andel.

Sidansvarig:
Senast uppdaterad:
Mer innehåll
Kontakt
Måltidsenhetens expedition
UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN