Translate

Use Google translate to translate the web page. Kommunen takes no responsibility for the translations.

Lyssna

Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen ”Börja lyssna” nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Cookies

På denna webbplats använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.

Kontakt

Translate

Lyssna

Malma förskola

Malma förskola

Malma förskola är en förskola som har en avdelning med barn mellan 1-5 år. Vi ligger bredvid Malmaskolan och har inriktning på ute- och närmiljö.

Med vår inriktning i fokus delar vi ofta upp oss i åldersgrupper på förskolan. Vi gör mycket utflykter till närliggande ställen i Kolsva och är även ute en hel del. Exempelvis besöker vi biblioteken, skogen, Parken i Kolsva och badhuset. Ibland lagar vi mat ute på grillplats eller morikapanna och äter maten ute.

Frukost och mellanmål tillagas på förskolan. Huvuddelen av lunchen kommer från Malmaskolans restaurang, men tillbehör lagas i förskolans kök.

Vi utgår från trygghet, glädje och tro på barns kompetens

Vår verksamhet utgår till stora delar från de barn som finns hos oss just nu, vad som intresserar just dem och vad de har för behov. Vi bygger alltid verksamheten på trygghet, glädje och en tro på att barn kan och är kompetenta.

Att lära sig, ha roligt, samarbeta, att få växa i självkänsla och självförtroende, våga visa vad man tycker, lyssna på varandra och känna sammanhang i tillvaron är delar som är viktiga för oss. Vi integrerar gärna modern teknik i vårt förskolearbete och använder oss ofta av våra lärplattor i lärandet och i dokumentationssyfte.

För att öka barnens och personalens arbetsro är barnen dagligen indelade i mindre grupper. Det ger även möjligheter att ge varje barn större uppmärksamhet.

Miljöcertifierade genom Grön Flagg

Förskolan arbetar även med Grön Flagg, en miljöcertifiering genom föreningen Håll Sverige rent. I vårt miljöarbete tar vi tillvara på barnens intressen och behov genom ett tematiskt arbetssätt. Temaarbetet ändras varje år och väljs utifrån Grön Flaggs inriktningar.

Boka gärna ett besök

Är du mer nyfken på vår förskola är du välkommen att ta kontakt med oss för att boka ett besök. Du som vårdnadshavare får gärna vara med ditt barn på förskolan en dag eller några timmar.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 12 november 2019

Mer innehåll

Område: Kolsva

Huvudman: Kommunal förskola

Inriktning: Ute- och närmiljö

Kontakt

Malma förskola

KOLSVA FÖRSKOLEOMRÅDE

Parkvägen 10, Kolsva

Öppettider
06.30-18.30

Camilla Näslund

REKTOR

Besöksadress: Björnstigen 42
731 11 Kolsva

Kolsva förskoleområde

Facebook
Kommunens LinkedIn-sida
Kommunens YouTube-kanal