Blåmesens förskola

Blåmesens förskola

Blåmesen är en förskola med två avdelningar. Blåmesen ligger inne på området Nygård och har nära till skog och sportfält.

Avdelningarna är ljusa och rymliga och barnen har även tillgång till mindre utrymmen som erbjuder avskildhet och vila. Blåmesen har en stor gemensam utegård som erbjuder något för varje barn. På förskolan finns ett eget kök där maten lagas från grunden. Så gott som allt matbröd bakas dessutom på förskolan.

Vi utgår från trygghet, glädje och tro på barns kompetens

Vår verksamhet utgår till stora delar från de barn som finns hos oss just nu, vad som intresserar just dem och vad de har för behov. Vi bygger alltid verksamheten på trygghet, glädje och en tro på att barn kan och är kompetenta.

Att lära sig, ha roligt, samarbeta, att få växa i självkänsla och självförtroende, våga visa vad man tycker, lyssna på varandra och känna sammanhang i tillvaron är delar som är viktiga för oss. Vi integrerar gärna modern teknik i vårt förskolearbete och använder oss ofta av våra lärplattor i lärandet.

För att öka barnens och personalens arbetsro är barnen dagligen indelade i mindre grupper. Det ger även möjligheter att ge varje barn större uppmärksamhet.

Boka gärna ett besök

Är du mer nyfken på vår förskola är du välkommen att ta kontakt med oss för att boka ett besök. Du som vårdnadshavare får gärna vara med ditt barn på förskolan en dag eller några timmar.

Våra avdelningar

Blåmesen har två avdelningar som har ett tätt samarbete. Personalen har ett nära samarbete med varandra och barnen har också möjlighet att leka inne på den andra avdelningen. Varmt välkommen att höra av dig till någon av oss om det är något du funderar över.

Blåmesen 1, 3-5 år

073-662 03 53
blamesen1.forskola@koping.se

Blåmesen 2, 1-3 år

073-662 03 52
blamesen2.forskola@koping.se

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Mer innehåll

Område: Nygård

Huvudman: Kommunal förskola

Inriktning: -

Kontakt

Blåmesens förskola

TROLLSLÄNDANS FÖRSKOLEENHET

Kihlmansgatan 5, Köping

Öppettider
06.30-18.30

Lena Gunnarsson

REKTOR

Trollsländans förskoleenhet & Nattugglan